TOP
Logo Kystskogbruket

Lenker til fylkeskommunene:

Fylkesmannen
Du er her: Forside/Nyheter/Grønn verdiskaping og byutvikling på dagsorden i Bodø

Grønn verdiskaping og byutvikling på dagsorden i Bodø

Skognæringsforum Nordland og Tredriver Stein-Petter Hillestad satte grønn verdiskaping og byutvikling på dagsonden i Bodø.

Denne nyheten ble publisert av: Torgunn Sollid Publisert dato: 31.03.2017

Over 100 interesserte deltakere fikk onsdag 15. mars presentert en rekkke aktuelle byutviklingsrelaterte prosjekter under seminaret «Grønn verdiskaping og byutvikling» på Stormens Hus i Bodø.

Bakgrunnene for valg av tema er flyttingen av flyplassen i Bodø, en satsing som ble endelig bekreftet av statsminister Erna Solberg under besøk i Bodø bare dager før seminaret. Her presenterte Solberg flytting av flypleassen i Bodø som en del av satsingene for ny Nasjonal Transportplan.

Flyttingen av flyplass fører til at en hel bydel skal bygges opp på det gamle flyplassarealet. Dette betyr stor byggeaktivitet i Bodø i årene som kommer. Denne muligheten bør utnyttes til å skape nye grønne arbeidsplasser basert på regionale råvarer, ved å velge bærekraftige framtidsrettede byggeløsninger.

Skognæringsforum Nordland og Tredriver Stein -Petter Hillestad i Nordland gjør felles front for å påvirke at den kommende byutviklingen i Bodø blir grønn!

For å lykkes med grønn nyutvikling trenger vi kunnskap og kompetanse. Seminaret ga kunnskapsbasert påfyll knyttet til bruk av tre i klimasammenheng, treforedling og brukererfaringer, til utfordringer om hvordan man skal ta bruken av tre videre, både teknologisk og politisk. Hele saken og foredragene finner du her.