TOP
Logo Kystskogbruket

Lenker til fylkeskommunene:

Fylkesmannen
Du er her: Forside/Nyheter/Høytidelig åpning av skogplattform

Høytidelig åpning av skogplattform

Torsdag 20. august ble Norges første skogplattform åpnet av landbruks- og matminister Sylvi Listhaug. Se bilder og les mer om saken her.

Denne nyheten ble publisert av: Helge Kårstad Publisert dato: 21.08.2015

 
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug foran skogplattformen.
Alle foto: Gerd Inger Aarnes

I nydelig vær troppet små og store opp for å delta på åpningen og dåpen av Frøya US 102. Der møtte publikum et imponerende syn av en skogplattform på 91 x 28 meter med plass til 10 000 kubikkmeter tømmer. Ordførere fra Bømlo ønsket lekteren velkommen til kommunen som har 50 000 dekar produktiv skog og ordføreren fra Austevoll lovpriste synet av tømmerstokkene som lå pent stablet på lekteren. Landbruks- og matministeren uttalte at med en slik tømmerplattform blir det lettere å få utløst potensialet for verdiskaping som ligger i skogbruket langs kysten og ønsket lykke til.  Etter taler og gratulasjoner knuste Listhaug champagneflaske på Norges første plattform til stor applaus fra de frammøtte.

Energihogst AS
Det er Energihogst AS som står bak skogplattformen. De to gründerne Ole Andres Aunet og Lyder Birkeland øynet en mulighet da de kom over lekteren som lå til salgs på Grønland: den løser mangelen på nok store kaifronter, kronglete landskap og dårlig infrastruktur i områder langs kysten. Til å hogge skogen har de hyret inn et erfarent lag med skogsoperatører fra sverige. Leder i teamet Benny Frånberg har vært med på en tømmerlekter før, men ikke av denne størrelsen! - Vi slipper baklager og får lettere tilkomst til vanskelige steder, sier Frånberg - mye mer effektivt !

 
Øverst: Pontus Frånberg, Jonas Pålsson, Benny Frånberg og Mathias Emilsson ved siden av hogstmaskinen
Nederst:Barn koser seg med champagnebrus og kake for å feire åpningen av den nye skogplattformen.
 


Presseoppslag:
Vestlandsrevyen: Gå inn direkte eller velg år 2015, dato 21 august og "mobil tømerkai" i denne linken:   https://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-vestlandsrevyen/DKHO99082115/21-08-2015#t=2m57s

avisa Bømlo-nytt
avisa Sunnhordland
avisa Frostingen

magasinet Skog: http://magasinet.skog.no/artikkel.cfm?Id_art=768

Landbruks-og matdepartementet:
https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/gar-nye-veier-for-a-fa-ut-tommer-fra-vestlandske-skoger/id2435525/

 

 

Pontus Frånberg, Jonas Pålsson, Benny Frånberg og Mathias Emilsson ved siden av hogstmaskinen
Barn koser seg med champagnebrus og kake for å feire åpningen av den nye skogplattformen.