TOP
Logo Kystskogbruket

Lenker til fylkeskommunene:

Fylkesmannen
Du er her: Forside/Nyheter/Skognæringa Kyst har fått ny prosjektleder

Skognæringa Kyst har fått ny prosjektleder

Vi kan nå ønske velkommen til en ny medarbeider i Skognæringa Kyst. Rasmus Andreas Stokkeland kom fra eget firma, der han har jobbet de siste fire årene.

Denne nyheten ble publisert av: Mette Danielsen Publisert dato: 18.02.2018

Fra 1. februar er Rasmus Andreas Stokkeland ansatt som ny prosjektleder i Skognæringa Kyst, for prosjektet «Fremtidsskogen». Her vil han jobbe med problematikken rundt manglende planting etter hogst. Første fase er et forprosjekt, der han vil se på de bakenforliggende årsakene til dette. Prosjektet har høy prioritet både hos forvaltning og næring. Ut over dette, vil vår nye medarbeider også jobbe opp mot de fylkesvise skognettverkene, generelt med PR-arbeid og være med på å utvikle organisasjonen videre.

Stokkeland kaller seg selv sunnmøring, selv om han kommer fra Romsdalskommunen Vestnes. «Jeg er halvt sunnmøring på papiret, men mener jeg henter mest fra den sunnmørske siden. Jeg tjente mine første tusenlapper som niåring fra salg av måseegg og kråkeboller til japaneserne som jobbet på de lokale skipsverftene. Av en eller annen grunn hadde jeg klart å fanget opp at de syntes dette var en delikatesse, så jeg plukket i helgene og syklet ut til verftene etter skoletid. Det ble det mye penger av».

Foto av: Rasmus Stokkeland


Stokkeland er oppvokst på gård, og sier at interessen for skogbruk oppstod det året han jobbet med tømmerhogst og ungskogpleie i skogen hjemme på Vestnes. Dette ledet til skogstudier på Evenstad det følgende året. Der fullførte han en bachelorgrad, før reisen gikk videre til Ås og nåværende NMBU, hvor han fullførte en mastergrad i skogfag i 2014. Under skogstudiene jobbet Stokkeland med tømmerkjøp og skogkultur, og erfarte at mange av problemene til kystskogbruket ligger til eiendomsforhold og reguleringsstrukturen. Han valgte derfor å fordype seg videre innen eiendom, og tok sin andre mastergrad i eiendomsutvikling. Denne tok han på deltid, parallelt med arbeid i eget firma.

Når det kommer til spørsmålet om hvorfor han søkte på jobben som prosjektleder, svarer Stokkeland at han interesserer seg veldig for å forbedre rammebetingelsene til kystskogbruket. «Da muligheten for å jobbe for Skognæringa Kyst oppstod, måtte jeg bare kline til. Det å kunne jobbe med rammebetingelser for skogbruket er som å kombinere arbeid med en av mine fritidsinteresser; motbakkeløp. Jeg bruker å si at det er i motbakke det går oppover, og hadde skogbruket langs kysten gått av seg selv, hadde jeg ikke tatt jobben. Jeg er en person som trenger utfordringer, og jo større jo bedre».

Han er sammen med Birgit Sundbø Hagalid som jobber som prosjektleder for Skogfrøverket. «Jeg har mye å takke Birgit for. Hun er helt klart min bedre halvdel, og en som jeg ellers ser opp til når det kommer til faglig dyktighet og måten hun takler nye utfordringer». Hvor de ender opp på lang sikt er usikkert, men det må være et sted med nærhet til fjell, fjord og skog. Men nå ser Stokkeland først og fremst frem til å bli bedre kjent med skogbruket langs kysten, og til å ta tak i nye arbeidsoppgaver. Skognæringa Kyst ønsker han velkommen og lykke til!