TOP
Logo Kystskogbruket

Lenker til fylkeskommunene:

Fylkesmannen
Du er her: Forside/Nyheter/Stortingsmelding om skognæringa våren 2016

Stortingsmelding om skognæringa våren 2016

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug vil sette igang arbeidet med en egen skogmelding som er planlagt fremlagt våren 2016. Kystskogbruket imøteser initiativet med forventning!

Denne nyheten ble publisert av: Torgunn Sollid Publisert dato: 27.04.2015

Melding om kystskogbruket 2015 som nylig ble lagt fram, viser hva som kreves for å lykkes i våre regioner. Kystskogmeldingen vil sammen med Skog 22 være viktige bidrag i arbeidet med ny stortingsmelding.

Budskapet er blitt godt mottatt også fra Norges Skogeierforbund. - En egen melding gir mulighet til å til å tenke helhetlig om hvordan det fantastiske verdiskapingspotensialet og klimabidraget fra næringen kan realiseres. Samtidig er det viktig at arbeidet med en melding ikke blir en sovepute for å gjennomføre alle de tiltakene som står i kø, sier adm. direktør Erik Lahnstein i Norges Skogeierforbund på hjemmesida.

Lysthaug talte på Norskog sitt årsmøte før helga, hvor hun blant annet varslet en reduksjon av gevinstbeskatning ved salg av skogeiendommer. Skogeierforbundet ser svært positiv til tiltaket.

Kystskogbruket har forventninger til at ei ny nasjonal stortingsmelding om skognæringa også rommer andre tiltak for å bidra til økt aktivitet i ei næring med stort potensiale innen både verdiskaping og klima.

Les også om saken på SkogsNorge.no

Foto: Kystskogbruket