TOP
Logo Kystskogbruket

Lenker til fylkeskommunene:

Fylkesmannen
Du er her: Forside/Nyheter/Romsdalsmuseet med moderne vri på tradisjonsrik trebruk

Romsdalsmuseet med moderne vri på tradisjonsrik trebruk

Et fantastisk bygg er i ferd med å reise seg på Romsdalsmuseet. Et bygg som gjenspeiler landsdelens landskap og byggeskikker, sier museumsdirektør Jarle Sanden.

Denne nyheten ble publisert av: Torgunn Sollid Publisert dato: 24.10.2014

Romsdal har lange tradisjoner i bruk av tre i bygninger, dette ønsker vi å videreføre. En entusiastisk museumsdirektør, Jarle Sanden, vise fram planene for et praktbygg i massivtre og betong. En lydhør forsamling fra Skognæringa Kyst besøkte Romsdalsmuseet i forbindelse med gjennomføring av årsmøtet i Molde den 22. oktober.

 

Bygget er tegnet av arkitektkontoret Reiulf Ramstad Arkitekter AS, en arkitekt som etter hvert har satt sitt karakteristiske preg en rekke bygninger i Møre og Romsdal. Kanskje ikke rart kanskje, for bygget står en eiendommelig måte til både landskap og tradisjonell arkitektur, med sine spisse takvinkler og tårn.

Oppføring av et slik bygg er imidlertid ikke ukomplisert. Arkitektens løsninger er ikke alltid like lett å gjennomføre i praksis, og kompromisser er ofte ikke forenelig med det arkitektoniske uttrykket. Men ved hjelp av Joakim Dørum fra Green Adviser, er gjennomførbare løsninger funnet, og både entreprenør og byggherre har en plan om å kunne åpne et nytt bygg sommeren 2015.

Vi gleder oss til å se bygget ferdig!

Museumsdirektør Jarle Sanden, i samtale med Jan Ivar Rødland, Skognæringa Kyst og Kjersti Kinderås, daglig leder i Skognærgina Kyst.