TOP
Logo Kystskogbruket

Lenker til fylkeskommunene:

Fylkesmannen
Du er her: Forside/Nyheter/Snart ett år siden restart av tremasseproduksjon i Follafoss.

Snart ett år siden restart av tremasseproduksjon i Follafoss.

Sødra Cell la ned produksjonen ved fabrikken sommeren 2013, og anlegget skulle selges og rives. Slik gikk det ikke! Av de 50 ansatte er 45 nå tilbake i produksjon på fabrikken.

Denne nyheten ble publisert av: Torgunn Sollid Publisert dato: 18.07.2014

Mangeårig kunde av Follafoss, Østeriske Mayer-Melnhof (MM) ønsket å drive fabrikken videre, og etter en lang prosess signerte MM Karton FollaCell en avtale ned Sødra Cell i juli 2013. Det har vært drift i anlegget siden september 2013, og produksjonene går som aldri før.

Fabrikken i Follafoss produserer som den eneste i landet såkalt CTMP-masse, dvs kjemisk termomekanisk tremasse Produksjonen i Follafoss går til videreforedling hos papirprodusenter, hovedsakelig i Europa og i stor grad til MMs egne fabrikker, men også noen i Asia. Her er CTMP-massen ingrediens i produksjon av papir og emballasje, spesielt matemballasje.

Tømmeret som bearbeides kommer inn Inn-Trøndelag, Fosen, Namdalen og Vestlandet, mens flis kommer fra Irland, Skkottland, Danmark og Baltikum. I år settes det ny produksjonsrekord, med 126 000 tonn, og jobbes det mot en utvidelse av produksjonen! Målet er å en produksjon 200 000 tonn i løpet av 5-6 år.

Folk leser kanskje mindre papiravis, men behovet for mykpapir og miljøvennlig emballasje går øker stadig. Det gir gode utsikter for lokalsamfunnet i Follafoss, og for skogbruket i Midt-Norge.

Les hele saken i bladet KUBIKK.