TOP
Logo Kystskogbruket

Lenker til fylkeskommunene:

Fylkesmannen
Du er her: Forside/Nyheter/Den kvelden vi nesten starta nytt politisk parti

Den kvelden vi nesten starta nytt politisk parti

Treskaller og skogkaller møttes i skjønn forening da Rogaland Skognæringsforum og Rogaland Treforum inviterte til inspirasjonskveld om framtidas skog- og trebruk. Med inspirerende input fra fantastiske foredragsholdere var stemningen satt og gruppearbeidet på slutten endte nesten med at et nytt Skogparti ble starta!

Denne nyheten ble publisert av: Rogaland fylke Publisert dato: 18.06.2014

 

 

Torsdag 12. juni møttes skogmestere, arkitekter, juletreprodusenter, produktdesignere, sagbruk,  treskaller og skogkaller for å bli inspirert for framtidens skog- og trebruk i de koselige lokalene til sandnes Brygge.

 

Christer Andersen fra prosjekt bioenergi Rogaland holdt et heidundrande foredrag der han med hjelp av enkle regnestykker overbeviste de fleste i forsamlingen om at bioenergi er den mest miljøvennlige måten å produsere energi , samtidig som det er kostnadseffektivt. «Kan det bli bedrespurte Andersen og fikk ingen motforestillinger det.

 

Aasmund Bunkholt fra strategigruppa Skog 22 kom i ens ærend for å fortelle om skog 22. Bunkholt både sjarmerte og inspirere skog- og trenæringa denne kvelden. Et godt poeng han hadde var at næringa ta ansvar for å omstille seg for framtida. Bunkholt benyttet også anledningen til å fortelle om at det forestående grønne skiftet i bioøkonomien betyr mer bruk av skog.

 

Etter litt tapas fikk deltakerne svinge seg med tusjpennen. I grupper med deltakere fra forskjellige ledd i verdikjeden fikk hver gruppe løse en problemstilling relevant for framtidas skog- og trebruk.

Problemstillingene var

·         Hvordan skal vi klare å holde tømmerstokken innenfor landet/fylket for å mest mulig ut av verdiskapingen?

·         Produksjon for framtiden: Hva vil forbrukerne ha og hvordan kan vi gi det til dem?

·         Hva er viktige budskap til beslutningstakere fra skog- og trenæringa?

 

Det var mange ulike tanker og sterke meninger som kom fram med sammensatte grupper, men alle var opptatt av gode rammevilkår. Den ene gruppa ble ivrige at de nesten startet et nytt parti: Skogreisingspartiet!


Her er skriblerier fra gruppearbeidet.