TOP
Logo Kystskogbruket

Lenker til fylkeskommunene:

Fylkesmannen
Du er her: Forside/Nyheter/«Det viktigste er god dialog med kunden.»

«Det viktigste er god dialog med kunden.»

Det sier paret som styrer bedriften Vemundvik Snekkerfabrikk AS. Her produseres det vinduer og dører i topp klasse – basert på solid kvalitetshandverk med lange tradisjoner.

Denne nyheten ble publisert av: Torgunn Sollid Publisert dato: 20.01.2017

Vemundvik Snekkerfabrikk AS ligger ca. 6 km nord for Namsos sentrum, og er en familiebedrift som i dag sysselsetter til sammen 14 ansatte. På kontoret treffer du Anne Grete Sandneseng, som holder styr på papirene. I fabrikklokalene er det mannen Gunnar Sandneseng som har kontroll.

Paret tok imot Skognæringa Kyst da vi hadde behov for å filme et eksempel på den verdiskapinga som skjer basert på råstoff fra skogen. Her fikk vi kaffe, omvisning på fabrikken og en god prat om hvordan det er å drive i treindustrien.


Som de fleste av kystfylkenes treindustribedrifter, er utfordringen å få tak i norsk virke av rett kvalitet. I tidligere år kom det meste av virket fra Sverige, i de siste åra er det importert ca 500 kbm trelast pr år fra Russland.

- Vi leverer vinduer og dører etter standard mål og kan også skreddersy løsninger etter
dine ønsker. Behandling og fargevalg bestemmer du, forteller Anne Grete Sandneseng ved Vemundvik Snekkerfabrikk. Her sammen med mannen Gunnar og en av de tilsammen 14 ansatte.

 

Suksesskriteriet for å lykkes i bransjen er å ha god dialog med kundene, forteller Gunnar. – Vi setter alle kluter til for å levere til avtalt tid. Men dersom det unntaksvis blir forsinkelser tar vi en telefon for å forklare hvorfor, og da er det nesten alltid forståelse for det. Reklamasjoner tar vi også på største alvor. Omdømme betyr alt.

 

Bedriften er et familieforetak og har lange tradisjoner med produksjon av vinduer og dører. Fabrikken ble etablert i 1943 av to kompiser fra Val Landbruksskole, en snekker og en smed. Etterhvert overtok brødrene Sandneseng. I starten var det allsidig drift, med produksjon av alt fra vognhjul til vinduer. Etter hvert er produksjonen spesialisert mot vindus- og dørmarkedet. Det er i løpet av disse årene opparbeidet kunnskap og erfaring om produktene, og det er utviklet en meget moderne og god produksjonslinje. Vemundvik Snekkerfabrikk AS leverer til byggeprosjekter som hus, hytter, fjøs og renovering av bygg over hele landet.

 


Fra venstre: Kurt Jessen Johansson, daglig leder i Skognæringa Kyst, Anne Grete Sandeseng, Gunnar Sandneseng, og Kjersti Kinderås, klyngeleder for Arena Skognæringa i Trøndelag.

Vi takkker for omvisninga, og ønsker lykke til med videre produksjon i tre.