TOP
Logo Kystskogbruket

Lenker til fylkeskommunene:

Fylkesmannen
Du er her: Forside/Nyheter/Rogaland Skognæringsforum planter tre for Facebook delinger

Rogaland Skognæringsforum planter tre for Facebook delinger

Rogaland Skognæringsforum og Skogselskapet i Rogaland gjør stas på skogen i forbindelse med verdens skogdag. Med et Facebook-klikk kan folk få planta et tre i innspurten til verdens skogdag.

Denne nyheten ble publisert av: Rogaland fylke Publisert dato: 13.02.2014

Gjør stas skogen

I 2012 besluttet FNs generalforsamling at den 21. mars hvert år skulle bli markert som verdens skogdag for å skape bevissthet rundt den betydningen skogen spiller for verdens befolkning

Rogaland Skognæringsforum og Skogselskapet i Rogaland vil gjøre stas skogen den 21.mars. Vi sprer et bilde Facebook og for hver deling av bildet fram til 21. mars planter vi et tre i Rogaland. Blir markeringen av verdens skogdag en suksess, håper vi å med flere fylker neste år, slik at dagen blir lagt merke til nasjonalt.

Instagram oppfordrer vi til å dele bilde og til å legge ut egne bilder med #verdensskogdag og #Internationaldayofforests.

Utenom kampanjen sosiale medier vil vi invitere siddiser til å bli med å feire skogen torget i Stavanger den dagen. Store og små kan komme innom og delta i konkurranser og drikke kruttsterk kaffi eller grilla marshmallows fra bålpanne. Med oss har vi en statue i tre som ble skåret ut i forbindelse med Europamesterskapet i woodcarving som ble holdt Jørpeland for to år siden.

Hvorfor markerer vi dagen?

Et av Rogaland skognæringsforum sine mål er å gjøre skogen sin betydning for Co2 binding kjent for rogalendingene. Verdens skogdag er en fin anledning for å sette fokus den viktige jobben skogen gjør for klimaet.

Samtidig har vi en stor utfordring her i fylket: det hogges mye mer skog enn det plantes og dermed minsker karbonlagringen. Dette ønsker vi å skape bevissthet rundt, samtidig som folk får muligheten til å gjøre en liten forskjell ved å sørge for at nye trær blir plantet.

Aktiviteter over hele verden

I fjor ble dagen markert over hele verden med blant annet plantearrangement, seremonier, marked, bærplukking, foredrag, leker for barn og andre aktiviteter. Se bilder her.

Mer informasjon og materiell finnes her på engelsk og her på norsk.