TOP
Logo Kystskogbruket

Lenker til fylkeskommunene:

Fylkesmannen
Du er her: Forside/Nyheter/Stor interesse for skogbruksutdanning

Stor interesse for skogbruksutdanning

Drøyt 20 HiNT-studenter viste stor interesse for å høre om studietilbudet innen Skogbruk. Velg Skog Trøndelag sto bak arrangementet.

Denne nyheten ble publisert av: Torgunn Sollid Publisert dato: 12.02.2014

- Skog- og trenæringene er i vekst og de representerer varierte jobbmuligheter, sa fylkesskogmester Arne Rannem fra Fylkesmannen i Nord- Trøndelag, som eksemplifiserte det med å liste opp alle jobbene han hadde hatt. Gjennomsnittsaldere innen næringen er høg, og det vil ble mange spennende jobber framover.

   En engasjert Fylkesskogmester Arne Rannem fra Fylkesmannen i Nord- Trøndelag forteller om skogbrukets mange jobbmuligheter.
 
Utdanningsmuligheter
På programmet sto også Kristin E. Gangås fra Høgskolen i Hedemark (HiHM) presenterte årsstudiet og bachelor i skogbruk på HiHM, og Cathrine Glosli fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NBMU) presenterte bachelor- og masterprogrammene ved NBMU.
 
Velg skog
Velg Skog i Trøndelag har som hovedmål å øke antall trønderske førsteprioritetssøkere til utdanninger som gir relevant kompetansefor skognæringa.
 
Les mer på Velg Skog. no
  Kristin E. Gangås fra HiHM og Cathrine Glosli fra NMBU (t.h)

To framtidige skogbrukere?
Jeg har lyst på en fremtidig jobb hvor jeg slipper å sitte på kontor, og synes den naturfaglige delen av skogbruk høres veldig interessant ut, forteller Ariadne Jejeli, 1. års student ved utmarks- forvaltning.
Martin Fauskanger, som studerer både Natur- og kulturminneoppsyn og utmarksforvaltning, har samme tilnærming til sitt studievalg. «Jeg ser for meg et yrke der jeg kan være mest mulig ute i skog og mark, og ser at med mine fagkombinasjoner kan en påbygning med skogbruksfag være interessant. Den typen kartleggingsarbeid i felt som kreves i skogbruket kan passe godt for meg»

 

Prosjektleder i Velg Skog Trøndelag, Nina Bråten Slettum sammen med  Martin  Fauskanger, som studerer både Natur og kultur-minneoppsyn og utmarksforvaltning, og
AriadneJejeli, 1. års student ved utmarks- forvaltning (midten).