TOP
Logo Kystskogbruket

Lenker til fylkeskommunene:

Fylkesmannen
Du er her: Forside/Nyheter/Dette er skikkelig artig!

Dette er skikkelig artig!

Dette er skikkelig artig. Jeg lærer noe hele tida, sier Aksel Tverå til avisa Helgelendingen. Han er elev ved naturbrukslinja ved Mosjøen videregående skole, og roser skolens opplæring i skogbruk.

Denne nyheten ble publisert av: Torgunn Sollid Publisert dato: 15.01.2019

Avisa Helgelendingen hadde mandag 14. januar et flott oppslag om skogbruksutdanninga ved Mosjøen videregående skole, avdeling Marka. Her synliggjøres utdanningstilbudet ved skolen, og behovet for skogsoperatørkompetanse i åra som kommer. Flott innsats av skogfolka ved skolen!

Anskaffelse av skogsmaskinsimulator for oppdatert undervisning i skogfag ved Marka var Skognæringsforum Nordlands første storsatsing. Sammen med gode krefter i trepartssamarbeidet i Nordland og innsats fra skolen selv, kunne Marka høsten 2017 gå til innkjøp av hogstmaskinsimulator. En fornøyd utdanningsråd fikk på Skognæringsforum Nordlands fagdag om kompetanse og rekruttering våren 2018 i se simulatoren i bruk.

Fornøyde skogbrukselever er de beste ambassadørene for skogbruksutdanning. Gode utdanningstilbud er derfor den beste måten å sikre rekruttering til næringa.

Les nyhetssaken i Helgelendingen her.